Hoe?

startgroep

Om te weten waar we staan, keren we geregeld terug naar onze doelstellingen. Dat doen we in de startgroep. Dit zorgt ervoor dat je gefocust bent. Het startmoment geeft je ook de kans om vragen te stellen die voor de hele groep belangrijk zijn.

instructietijd gekoppeld aan werktijd

Soms moet nieuwe leerstof aangebracht worden via instructie. De instructiefase wordt gevolgd door oefenmomenten die onmiddellijk een beeld geven over de mate waarin je de leerstof hebt begrepen. Jij beslist mee welke doelen je wanneer verwerkt.
 

Project

Je gaat met je eigen interesses en competenties aan de slag in thema’s en projecten. In stamina maken we leren levensecht. We slopen de onnatuurlijke schotten tussen de vakken en we gaan naar buiten, zoveel als we kunnen: de buurt, de stad, de wijde wereld in. We leggen contacten met het werkleven, ondernemers, leerlingen uit andere taalgebieden en sociale projecten in de buurt.

Links

vrij project

Wat als je zelf mag kiezen in welk onderwerp je je wil verdiepen? Dat kan via het vrij project. Kies zelf een project waar je voor korte of lange tijd mee aan de slag gaat en dan kijken we hoe we dat samen kunnen waarmaken.

planning, feedback en evaluatie

Op eigen tempo leren, werken aan projecten, werken naar een einddoel, het vergt allemaal een grondige planning. Samen met ons team leerkrachten leer je dit stap voor stap.

Tasting

Tastings zijn zoals het woord het zegt ‘proevertjes’. Je wordt in een tasting telkens in een aantal sessies geprikkeld voor en in een bepaald onderwerp dat gelinkt is aan één van onze 5 domeinen. Zo ontdek je waar je competenties en interesses liggen en kan je een goede keuze maken voor de 2de graad.
 

Werktijd +

Je leerproces in eigen handen nemen is een uitdaging. In werktijd+ leren we je de tools aan om zelfstandig en planmatig te werken.